Кметът на Източен Емил Русинов: Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново

Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, заради големите количества смет в квартала. Става въпрос за междинни депа, където ще бъдат събирани отпадъците, докато камионите ги извозят до Шишманци, разясни в интервю за Дарик радио новият кмет на „Източен“ Емил Русинов. Той подчерта, че идеята е обсъдена с предишния управник на района Иван Стоянов, който в новия управленски мандат оглави общинската екология и здравеопазване. Освен това, за да се намали сметта в „Източен“, ще бъде въведено видеонаблюдение на нерегламентираните сметища. „Голяма част от камионите, които изхвърлят там строителни и други отпадъци, идват от други части на града. Така ще въведем контрол, за да се прекрати тази практика“, коментира още в ефира на Дарик Русинов. За да бъде подобрен животът на жителите на района, ще бъдат увеличени и контейнерите за отпадъци, добави новият кмет. Сред приоритетите на Емил Русинов са проектите, започнали реализация по времето на неговия предшественик – реконструкцията на редица улици като „Славянска“, „Богомил“, както и изграждането на чисто нова улица „Георги Странски“, която ще се намира между ул. „Ген. Радко Димитриев“ и бул. „Санкт Петербург“,  облагородяването на района, зелената среда, пътната комуникация, детски площадки, учебните заведения. „И не на последно място, предвиждаме започване на изграждането на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Емил Русинов

Нова схема за сметоизвозване ще бъде въведена в Столипиново, заради големите количества смет в квартала. Става въпрос за междинни депа, където ще бъдат събирани отпадъците, докато камионите ги извозят до Шишманци, разясни в интервю за Дарик радио новият кмет на „Източен“ Емил Русинов.

Той подчерта, че идеята е обсъдена с предишния управник на района Иван Стоянов, който в новия управленски мандат оглави общинската екология и здравеопазване.

Освен това, за да се намали сметта в „Източен“, ще бъде въведено видеонаблюдение на нерегламентираните сметища.

„Голяма част от камионите, които изхвърлят там строителни и други отпадъци, идват от други части на града. Така ще въведем контрол, за да се прекрати тази практика“, коментира още в ефира на Дарик Русинов.

За да бъде подобрен животът на жителите на района, ще бъдат увеличени и контейнерите за отпадъци, добави новият кмет.

Сред приоритетите на Емил Русинов са проектите, започнали реализация по времето на неговия предшественик – реконструкцията на редица улици като „Славянска“, „Богомил“, както и изграждането на чисто нова улица „Георги Странски“, която ще се намира между ул. „Ген. Радко Димитриев“ и бул. „Санкт Петербург“,  облагородяването на района, зелената среда, пътната комуникация, детски площадки, учебните заведения.

„И не на последно място, предвиждаме започване на изграждането на паркинга зад ул. „Преспа“ 8, 10 и 12. Той ще бъде аналогов на този зад ул. „Преспа“ 2, 4 и 6. Ще включва видеонаблюдение, пътна настилка с маркировка с обособени паркоместа. Също така предстои обновяване на парк „Чайка“. Той ще бъде по подобие на парк „Каменица“, изброи още новият кмет на район „Източен“ Емил Русинов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини