72-годишен мъж от Столипиново удари с чук по главата 77-годишния съсед

На сигнал за пострадали при междусъседски скандал в квартал „Столипиново” се отзовали вчера по обяд полицаи от Шесто РУ. Насоченият към адрес на ул. „Ландос” патрул установил, че 72-годишен мъж нахлул в апартамента на 77-годишния си съсед и го ударил с чук по главата и тялото. Веднага след това извършителят се прибрал у дома и си нанесъл порезни рани по тялото и ръцете, а също направил опит да запали покъщнината. Пристигналите на място пожарникари успели да предотвратят разрастване на огъня, а мъжът е откаран в отделение по токсикология. В болница за наблюдение е оставен и неговият съсед. По данни на лекарите и двамата са в стабилно състояние. При оглед от жилището на 72-годишния мъж са иззети пистолет и въздушна пушка, предстои да бъдат изяснени произходът им и начинът на придобиване.  Срещу него е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, полиция

На сигнал за пострадали при междусъседски скандал в квартал „Столипиново” се отзовали вчера по обяд полицаи от Шесто РУ.

Насоченият към адрес на ул. „Ландос” патрул установил, че 72-годишен мъж нахлул в апартамента на 77-годишния си съсед и го ударил с чук по главата и тялото. Веднага след това извършителят се прибрал у дома и си нанесъл порезни рани по тялото и ръцете, а също направил опит да запали покъщнината.

Пристигналите на място пожарникари успели да предотвратят разрастване на огъня, а мъжът е откаран в отделение по токсикология. В болница за наблюдение е оставен и неговият съсед. По данни на лекарите и двамата са в стабилно състояние.

При оглед от жилището на 72-годишния мъж са иззети пистолет и въздушна пушка, предстои да бъдат изяснени произходът им и начинът на придобиване.  Срещу него е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 129, ал. 1 от НК. Уведомена е Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни