Избори 2024

Водещи новини

Кметът Костадин Димитров откри кампанията „Пловдив – град на доброто“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Пловдив - град на доброто 2024

За поредна година стартира търсенето на добри хора. Кметът Костадин Димитров даде официален старт на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която е под негова егида.

„Сигурен съм, че хората, които ежедневно извършват добрини, нямат нужда от публичност. Но ние имаме нужда от това да имаме хора, които да следваме, и примери, които да повтаряме. Ще продължаваме да подкрепяме тази инициатива, защото на добрите дела трябва да се дава гласност.“ С тези думи Костадин Димитров откри събитието и пожела успех на кампанията.

Тазгодишното издание на „Пловдив – град на доброто“ започна с много музика и танци, а традиционно учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника приемаха писмени номинации и раздаваха грамоти.

Предложенията за добри хора ще се приемат до 17 юни на сайта https://gradnadobroto.plovdiv.bg/. На него пловдивчани могат да номинират своите съграждани в четири различни категории – образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие.

На откриващото събитие присъстваха още заместник-кметът по спорт и младежки дейности Николай Бухалов, зам.-кметът по финанси Женя Петкова, зам.-кметът по екология и здравеопазване Иван Стоянов, създателят на инициативата Йорданка Петкова и директорът на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева.

За доброто настроение на гостите се погрижиха фолклорен танцов ансамбъл “Тракийска младост” към СУ “Любен Каравелов”, вокална група “Дановци Певци”, танцов ансамбъл към СУ “Христо Г. Данов”, школа по класически и модерен балет към НЧ “Никола Вапцаров”, фолклорна формация „Жарава“, солисти от музикален център „Мюзик арт“ и спортен клуб „Енерджи“. Водещ на събитието беше Ася Антонова.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив