Избори 2024

Водещи новини

Кампанията С пълни раници помага на ученици с неравностойно положение от Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
С пълни раници

До 18 август продължава кампанията „С пълни раници“, организирана от благотворителната католическа организация „Каритас Витания“ в подкрепа на ученици от 1 до 10 клас в неравностойно положение от Пловдив и общините Раковски и Калояново.

Инициативата се провежда за трета поредна година и чрез дарители набавя всички нужни ученически пособия, като раници, химикали, тетрадки и материали за рисуване. Подкрепата, която срещаме, е голяма и имаме намерение да разширим кампанията, като включим и деца в неравностойно положение от други общини в Пловдив област, разказа през Дарик Пловдив изпълнителния директор на „Каритас Витания“ Мария Чепишева.

По думите й, благодарността, която се чете в детските очи, когато получават новата раница, пълна с най-нужните ученически пособия, е най-големият подарък и удовлетворение за тях, организаторите на инициативата.

Всеки, който иска да се включи в „С пълни раници“ и да направи дарение, може да го направи чрез платформата за доброволчество „TimeHeroes“, която е официален партньор на мисията или да изпрати материали до централния офис на католическата организация.

Всички събрани учебни и канцеларски материали ще се дарят на крайно бедни деца за първия учебен ден.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив