Избори 2024

Водещи новини

Камерна сцена Пловдив представя формация 3up на 12 май

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Камерна сцена Пловдив представя формация 3up на 12 май

Камерна сцена Пловдив представя формация 3up на 12 май от 19:00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Формацията 3up е създадена от Антони Дончев през 2017 г. по специален повод – Международния фестивал за съвременна клавирна музика „Пианисимо“.

В триото участват Антони Дончев – пиано, Павел Терзийски – глас, електроника, бийтбокс и Росен Захариев – тромпет, корнет, флюгелхорн, ударни – музиканти, известни със своята художествена и артистична безкомпромисност, независимо от сцената, на която музицират и подготвеността на публиката. Това са артисти, създали собствен стил в импровизационната музика и джаза.

След първия високо аплодиран от публиката и критиката концерт, 3up участва на фестивалите  Джаз Фест Русе, фестивал Джаз в Бургас, Аполония Фестивал на изкуствата, Jazzy Colors в Париж, Франция, Варненско лято джаз фестивал и др.

Триото създава авторска музика, композирана от Антони Дончев и Росен Захариев, отличаваща се с брилянтно майсторство в изграждането на импровизацията, мелодичните линии, деликатен усет за партниране и емоционална дълбочина. Пиесите притежават особена образност и свобода, размиват границите между жанровете, като съчетават гъвкавостта на джаз стилистика със съвременна класическа музика.

Музикалната платформа „Камерна сцена Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

Билети  в мрежата на Ивентим и на място преди концерта.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив