Извънредна сесия на Обинския съвет ще решава собствеността на Панаира

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на Панаира в града на тепетата. Заседанието се свиква по искане на 20 общински съветници от различни политически сили. Въпреки настояването им сесията да се проведе на 5 януари, заради опасността от липса на кворум в първия работен ден от новата година, с решение на председателя на Общинския съвет тя ще се състои днес. За свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира, настояха на протест преди коледните и новогодишни празници пловдивчани. Хората обявиха готовност за постоянно гражданско присъствие на сесиите на местния парламент, като днес те отново ще са в залата на ОбС. Причината е решението на местния парламент от 19 декември, на което с гласовете на ГЕРБ, на автентичното местно БСП, на двама съветници от ЗС “Александър Стамболийски” и двама независими – от ДПС и НФСБ, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и така да стане мажоритарен собственик на Международното пловдивско изложение.  Участието на Община Пловдив пък в качеството й на акционер ще […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Международен панаир Пловдив
Снимка: fair.bg

Извънредна сесия на пловдивския Общински съвет ще решава собствеността на Панаира в града на тепетата. Заседанието се свиква по искане на 20 общински съветници от различни политически сили. Въпреки настояването им сесията да се проведе на 5 януари, заради опасността от липса на кворум в първия работен ден от новата година, с решение на председателя на Общинския съвет тя ще се състои днес.

За свикване на извънредно заседание на Общинския съвет, на което да бъде защитен интересът на града във връзка със собствеността на Панаира, настояха на протест преди коледните и новогодишни празници пловдивчани. Хората обявиха готовност за постоянно гражданско присъствие на сесиите на местния парламент, като днес те отново ще са в залата на ОбС.

Причината е решението на местния парламент от 19 декември, на което с гласовете на ГЕРБ, на автентичното местно БСП, на двама съветници от ЗС “Александър Стамболийски” и двама независими – от ДПС и НФСБ, Общинският съвет на Пловдив прие апорта на варненските акции на Панаира в „Пълдин Туринвест“. Това ще позволи на бизнесмена Георги Гергов да придобие над 79% от капитала на дружеството и така да стане мажоритарен собственик на Международното пловдивско изложение.  Участието на Община Пловдив пък в качеството й на акционер ще се намали от 25 % на 22.9 %.

Съветниците от „Демократична България“, гласували против решението, както и протестиращите пловдивчани, предупредиха, че ако то не се промени, Панаира и прилежащите му площи от 350 дка ще преминат в частни ръце и опасността един от символите на Пловдив да се превърне в следващото бетонно гето, е повече от реална.

Очаква се на извънредното заседание на Общинския съвет да присъстват и Христо Иванов и Ивайло Мирчев от „Демоткратична България“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни