Издирват извършители на измама, взели 3000 лв. от възрастен пловдивчанин

Служители на Първо РУ издирват извършители на измама на възрастен пловдивчанин. Според първоначалната информация, вчера преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект. По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление. Случаят е повод отново да апелираме гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Съветваме близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР - Полиция

Служители на Първо РУ издирват извършители на измама на възрастен пловдивчанин.

Според първоначалната информация, вчера преди обяд потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, представили се за търговци на качествени луксозни стоки за бита. Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те успели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и прибори за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави изгодна сделка, домакинът платил 3000 лева за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект. По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неясен произход и многократно по-ниската им цена на пазара, роднини на възрастния човек потърсили помощ в районното управление.

Случаят е повод отново да апелираме гражданите да проявяват повече бдителност, за да не станат жертви на подобни злонамерени действия от страна на извършителите. Под никакъв предлог да не допускат в жилищата си непознати и случайно заговорили ги на улицата хора, както и да не дават пари без съответната гаранция за плащането. Съветваме близките на възрастни и самотно живеещи да разговарят постоянно с тях на тази тема и без никакво колебание да сигнализират в полицията при съмнение, че са станали жертва на измама.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини