Задържаха 61-годишен мъж за измама на чуждестранна студентка

Работата на разследващите започнала по сигнал за измама, подаден от чуждестранна студентка по медицина в областния град. По данни на потърпевшата, в периода от септември 2020 г. до юни 2021 г., тя на няколко транша превела 9000 евро по банкова сметка, посочена й от мъж, с когото се свързала чрез мобилно приложение. Парите били предназначени за услуга, която непознатият обещал – да съдейства братът на младата жена да се прехвърли в нейната специалност в Пловдив от Медицинския университет в Плевен. След като получил парите обаче, извършителят спрял да отговаря на телефонните обаждания и станал неоткриваем, а същевременно студентът загубил правата си и бил отписан от висшето учебно заведение, в което се е обучавал. В рамките на образуваното досъдебно производство са извършени множество действия, при които е установен 61-годишният автор на измамата. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс, а след внесено искане в съда му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Цялостното документиране на случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР, белезници, арест, задържан, арестуван, кражба

Работата на разследващите започнала по сигнал за измама, подаден от чуждестранна студентка по медицина в областния град. По данни на потърпевшата, в периода от септември 2020 г. до юни 2021 г., тя на няколко транша превела 9000 евро по банкова сметка, посочена й от мъж, с когото се свързала чрез мобилно приложение. Парите били предназначени за услуга, която непознатият обещал – да съдейства братът на младата жена да се прехвърли в нейната специалност в Пловдив от Медицинския университет в Плевен. След като получил парите обаче, извършителят спрял да отговаря на телефонните обаждания и станал неоткриваем, а същевременно студентът загубил правата си и бил отписан от висшето учебно заведение, в което се е обучавал.

В рамките на образуваното досъдебно производство са извършени множество действия, при които е установен 61-годишният автор на измамата. С постановление на Районна прокуратура – Пловдив той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 209 ал. 1 от Наказателния кодекс, а след внесено искане в съда му е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Цялостното документиране на случая продължава.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини