в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Спокойно и без проблеми започна вторият тур на изборите в Пловдив и областта

Спокойно и без проблеми започна вторият тур на изборите в Пловдив и областта

Спокойно и без проблеми започна вторият тур на изборите в Пловдив и областта. Около 850 служители на реда са ангажирани за осигуряване на нормалното протичане на изборите с охраната на 913-те секции на територията на областта – 888 стационарни и 25 мобилни. Всички секции са отворили навреме, само една – в болнично заведение, където няма достатъчно пациенти, е закрита. Машина в избирателна комисия в район „Тракия“ е дефектирала и там гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, съобщиха от ОИК. Два сигнала са обработени в през вчерашния ден. Единият, касаещ поставяне на агитационен материал в кафене в централната част на града за кандидат в днешния вот, е оставен без уважение, тъй като обектът е частна собственост. Вторият сигнал, отново за агитационен материал – този път винил, монтиран на фасадата на сграда в града, също е оставен без уважение, тъй като частната собственост на обекта е повече от 50%. Редица замени на членове на комисиите са направени през вчерашния ден, продължават и днес. Както и предишната неделя, звената „Български документи за самоличност“ на полицията ще издават удостоверения за гласуване при изгубена, унищожена или с изтекъл срок лична карта. На първи тур на изборите да гласуват в града за кмет на Пловдив излязоха да […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - машина за гласуване

Спокойно и без проблеми започна вторият тур на изборите в Пловдив и областта. Около 850 служители на реда са ангажирани за осигуряване на нормалното протичане на изборите с охраната на 913-те секции на територията на областта – 888 стационарни и 25 мобилни.

Всички секции са отворили навреме, само една – в болнично заведение, където няма достатъчно пациенти, е закрита.

Машина в избирателна комисия в район „Тракия“ е дефектирала и там гласуването ще продължи с хартиени бюлетини, съобщиха от ОИК.

Два сигнала са обработени в през вчерашния ден. Единият, касаещ поставяне на агитационен материал в кафене в централната част на града за кандидат в днешния вот, е оставен без уважение, тъй като обектът е частна собственост.

Вторият сигнал, отново за агитационен материал – този път винил, монтиран на фасадата на сграда в града, също е оставен без уважение, тъй като частната собственост на обекта е повече от 50%.

Редица замени на членове на комисиите са направени през вчерашния ден, продължават и днес.

Както и предишната неделя, звената „Български документи за самоличност“ на полицията ще издават удостоверения за гласуване при изгубена, унищожена или с изтекъл срок лична карта.

На първи тур на изборите да гласуват в града за кмет на Пловдив излязоха да гласуват 93 730 от имащите право на вот близо 283 000 души. Дали днес трендът с ниската избирателна активност от миналата неделя ще се повтори, предстои да разберем.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини