в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Шест общини в област Пловдив са избрали досегашните си кметове още на първия тур

Шест общини в област Пловдив са избрали досегашните си кметове още на първия тур

Шест общини в област Пловдив са избрали досегашните си кметове още на първия тур на изборите, сочат данните при обработени 100% изборни протоколи. Безапелационна, но очаквана и традиционна, е победата на досегашния кмет на Раковски Павел Гуджеров от ГЕРБ, събрал 61,74% подкрепа. На второ място е Костадин Иванов от Местна Коалиция „Национално Движение за Стабилност и Възход“ – 10,71%. Куклен също ще е със стария си кмет. Мария Белчева от ГЕРБ събира 51,68%, следва я Елена Филева от Коалиция „Партия Консервативна България“ с 23,29%. И община Родопи ще е с досегашния си управник. За Павел Михайлов от БСП са гласували 66,42%, а за втория – Пламен Спасов от ГЕРБ вотът си са дали 10,71%. Рекордните 78,28% подкрепа събира Димитър Здравков от БСП за България в Садово, а кандидатът на ГЕРБ Калина Стаменова едва 7,18%. За пореден мандат се готви кметът на Кричим Атанас Калчев – 59,16%, след него е Пантелей Тодоров от ГЕРБ с 23,15% подкрепа. В Лъки Валентин Симеонов от ДПС печели убедително с 51,70%, на второ място е Атанас Куцев, издигнат от ПП-ДБ-ЗНС. Останалите 12 общини в областта, между които и Пловдив, ще изберат кметовете си на балотаж.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - гласуване

Шест общини в област Пловдив са избрали досегашните си кметове още на първия тур на изборите, сочат данните при обработени 100% изборни протоколи.

Безапелационна, но очаквана и традиционна, е победата на досегашния кмет на Раковски Павел Гуджеров от ГЕРБ, събрал 61,74% подкрепа. На второ място е Костадин Иванов от Местна Коалиция „Национално Движение за Стабилност и Възход“ – 10,71%.

Куклен също ще е със стария си кмет. Мария Белчева от ГЕРБ събира 51,68%, следва я Елена Филева от Коалиция „Партия Консервативна България“ с 23,29%.

И община Родопи ще е с досегашния си управник. За Павел Михайлов от БСП са гласували 66,42%, а за втория – Пламен Спасов от ГЕРБ вотът си са дали 10,71%.

Рекордните 78,28% подкрепа събира Димитър Здравков от БСП за България в Садово, а кандидатът на ГЕРБ Калина Стаменова едва 7,18%.

За пореден мандат се готви кметът на Кричим Атанас Калчев – 59,16%, след него е Пантелей Тодоров от ГЕРБ с 23,15% подкрепа.

В Лъки Валентин Симеонов от ДПС печели убедително с 51,70%, на второ място е Атанас Куцев, издигнат от ПП-ДБ-ЗНС.

Останалите 12 общини в областта, между които и Пловдив, ще изберат кметовете си на балотаж.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини