в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Росен Костурков: ПП – ДБ работи по стратегия за общи кандидати за местните избори

Росен Костурков: ПП – ДБ работи по стратегия за общи кандидати за местните избори

Коалиция ПП – ДБ работи по стратегия да има общи кандидати за кметове на местните избори тази есен. Това заяви в ефира на Обзорната програма на Дарик Пловдив депутатът от коалицията Росен Костурков. Към момента обаче е твърде рано за повече конкретика, подчерта той. По думите му, ПП-ДБ няма да смекчи позицията си да подкрепи кабинет на или с участието на ГЕРБ. „Това никога не е стояло пред коалицията на дневен ред, най-малкото имаме и решения на националните съвети на ПП и на ДБ,  които изцяло отхвърлят тази вероятност“, коментира в ефира на Дарик Росен Костурков и изрази недоумението си защо представители на други политически партии и коалиции се опитват да внушават в общественото пространство точно обратното. „Очевидно е, че президентът зададе много бързо темпо на процедурите по консултациите с партиите (явно не иска да има редовно правителство) и ако се стигне до втори мандат, което най-вероятно ще се случи, от ПП-ДБ ще предложим правителство на малцинството, като се надяваме на подкрепата на всички партии“, каза още пловдивският депутат. Това, според него, е един добър вариант на управление на държавата, защото дава възможност за създаване на плаващи мнозинства по важните за страната теми. Росен Костурков е категоричен, че партия „Възраждане“ няма работа в парламента, заради […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Росен Костурков - Продължаваме промяната
Снимка: Продължаваме Промяната

Коалиция ПП – ДБ работи по стратегия да има общи кандидати за кметове на местните избори тази есен. Това заяви в ефира на Обзорната програма на Дарик Пловдив депутатът от коалицията Росен Костурков. Към момента обаче е твърде рано за повече конкретика, подчерта той.

По думите му, ПП-ДБ няма да смекчи позицията си да подкрепи кабинет на или с участието на ГЕРБ.

„Това никога не е стояло пред коалицията на дневен ред, най-малкото имаме и решения на националните съвети на ПП и на ДБ,  които изцяло отхвърлят тази вероятност“, коментира в ефира на Дарик Росен Костурков и изрази недоумението си защо представители на други политически партии и коалиции се опитват да внушават в общественото пространство точно обратното.

„Очевидно е, че президентът зададе много бързо темпо на процедурите по консултациите с партиите (явно не иска да има редовно правителство) и ако се стигне до втори мандат, което най-вероятно ще се случи, от ПП-ДБ ще предложим правителство на малцинството, като се надяваме на подкрепата на всички партии“, каза още пловдивският депутат. Това, според него, е един добър вариант на управление на държавата, защото дава възможност за създаване на плаващи мнозинства по важните за страната теми.

Росен Костурков е категоричен, че партия „Възраждане“ няма работа в парламента, заради политиката си на крайна деструктивност.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини