в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / ПП и ДБ с обща кандидатура за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори 2023

ПП и ДБ с обща кандидатура за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори 2023

С обща кандидатура за кмет на Пловдив ще се явят на кметските избори през есента „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Новината съобщиха пред Дарик Пловдив депутатът от ПП Росен Костурков и общинският съветник от ДБ Владимир Славенски. В момента от двете партии събират и обсъждат предложения за конкретни номинации, но крайното решение кой ще ги представлява в битката за кметския стол на втория град по големина ще се вземе след предсрочните парламентарни избори на 2 април. Не е изключено това да не е партийна фигура, подчерта Костурков, а Славенски потвърди, че от ПП и ДБ ще се включат активно и в кметската надпревара за 6-те районни кметства. На изборите за 49-я Парламент двете партии ще се явят с коалиционно споразумение. По думите на Славенски, това ще даде нова динамика на изборите, защото в този различен политически формат освен партиите, ще се включат и гражданите, което ще мотивира повече гласоподаватели да отидат до изборните секции. „Ще дадем възможност за истинска алтернатива, която може да управлява страната, а доказателството за това са положителните промени в страната, случили се по време на макар и краткия мандат на правителството с премиер Кирил Петков. Обединението между ПП и ДБ беше очаквано от гражданите и моментът за него настъпи“, заяви общинският съветник от […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Коалиция Продължаваме Промяната - Демократична България, ПП-ДБ

С обща кандидатура за кмет на Пловдив ще се явят на кметските избори през есента „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Новината съобщиха пред Дарик Пловдив депутатът от ПП Росен Костурков и общинският съветник от ДБ Владимир Славенски.

В момента от двете партии събират и обсъждат предложения за конкретни номинации, но крайното решение кой ще ги представлява в битката за кметския стол на втория град по големина ще се вземе след предсрочните парламентарни избори на 2 април.

Не е изключено това да не е партийна фигура, подчерта Костурков, а Славенски потвърди, че от ПП и ДБ ще се включат активно и в кметската надпревара за 6-те районни кметства.

На изборите за 49-я Парламент двете партии ще се явят с коалиционно споразумение.

По думите на Славенски, това ще даде нова динамика на изборите, защото в този различен политически формат освен партиите, ще се включат и гражданите, което ще мотивира повече гласоподаватели да отидат до изборните секции.

„Ще дадем възможност за истинска алтернатива, която може да управлява страната, а доказателството за това са положителните промени в страната, случили се по време на макар и краткия мандат на правителството с премиер Кирил Петков. Обединението между ПП и ДБ беше очаквано от гражданите и моментът за него настъпи“, заяви общинският съветник от ДБ.

Таргетът на новата коалиция са хората, които вярват, че България може да се управлява много по-добре, че корупцията може да бъде премахната чрез ефективна съдебна реформа и че пътят на страната ни е към евротлантическите структури и в Шенген, обясни още Славенски.

„Плюсовете от обединението между ПП и ДБ са за самите избиратели. Те ще видят в наше лице „голямата вълна“, която се задава, защото е крайно време този преход от модела Борисов към нещо по-добро, да приключи“, заяви в Обзорната програма на Дарик от Пловдив и Росен Костурков.

По думите му, нагласите, които се наблюдават при разговорите за новата колиция са, че към нея лавинообразно искат да се включат и други политически формации, както и много граждански организации.

„След всичко, което видяхме в 48-то НС, може би сега е точният момент да се обединим. Не бих правил разделенията обаче на по-леви (ПП) и десни (ДБ), защото живеем в държава, в която социалният елемент не може да бъде пренебрегнат, и то по никакъв начин, и това се отчита и от десните партии. Не бих правил разделение дори и по линията  Русия – Европа. Обединението ни трябва да събере сили и да покаже, че може да се изправи срещу статуквото и кражбите“, категоричен е Костурков.

Сега основните усилия на ПП и ДБ са насочени към предстоящите парламентарни избори, след това ще започне и усилената подготовка на обединието и за предстоящия местен вот през есента.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини