в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Оспорват резултатите от първи тур на изборите в Пловдив

Оспорват резултатите от първи тур на изборите в Пловдив

Жалбата на ПП „Глас народен” срещу решението на Общинската избирателна комисия от 30 ноември, свързано със състава на новия Общински съвет на Пловдив, ще бъде разгледана на заседание на Административния съд днес, насрочено за 15:00 ч. ОИК трябва да представи  заверен препис на цялата административна преписка, на база на която е взела решение за състава на местния парламент след първия тур на изборите, включително и заверени преписи на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК).  Изборните резултати се оспорват от кандидата за кмет и водач на листата за общинския съвет на ПП „Глас народен“ адв. Юлияна Рангелова. Има 6 секции в едно от училищата в Столипиново, в които всяка втора бюлетина е невалидна, а върху протоколите на СИК резултатите са задраскани няколко пъти и е абсолютно възможно да се допусне, че има манипулация на вота, коментира пред Дарик адв. Юлияна Рангелова. Над 9200 са невалидните бюлетини от изборите за Общински съвет в Пловдив от първия тур на вота.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Юлияна Рангелова

Жалбата на ПП „Глас народен” срещу решението на Общинската избирателна комисия от 30 ноември, свързано със състава на новия Общински съвет на Пловдив, ще бъде разгледана на заседание на Административния съд днес, насрочено за 15:00 ч.

ОИК трябва да представи  заверен препис на цялата административна преписка, на база на която е взела решение за състава на местния парламент след първия тур на изборите, включително и заверени преписи на протоколите на секционните избирателни комисии (СИК).  Изборните резултати се оспорват от кандидата за кмет и водач на листата за общинския съвет на ПП „Глас народен“ адв. Юлияна Рангелова.

Има 6 секции в едно от училищата в Столипиново, в които всяка втора бюлетина е невалидна, а върху протоколите на СИК резултатите са задраскани няколко пъти и е абсолютно възможно да се допусне, че има манипулация на вота, коментира пред Дарик адв. Юлияна Рангелова.

Над 9200 са невалидните бюлетини от изборите за Общински съвет в Пловдив от първия тур на вота.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини