в Пловдив / Избори / Местни избори 2023 / Местните избори ще бъдат на 29 октомври 2023 година

Местните избори ще бъдат на 29 октомври 2023 година

Президентът Румен Радев подписа указ, с който насрочи за 29 октомври 2023 година изборите за общински съветници и за кметове, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Радев определил датата след работна среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия. В разговора били обсъдени спецификите на местния вот и предстоящата работа по организацията на изборния процес. От ЦИК запознали президента с техническите и логистичните особености, с които комисията трябва да се съобрази за местните избори, и готовността й за тяхното провеждане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Избори - гласуване

Президентът Румен Радев подписа указ, с който насрочи за 29 октомври 2023 година изборите за общински съветници и за кметове, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

Радев определил датата след работна среща с представители на ръководството на Централната избирателна комисия. В разговора били обсъдени спецификите на местния вот и предстоящата работа по организацията на изборния процес.

От ЦИК запознали президента с техническите и логистичните особености, с които комисията трябва да се съобрази за местните избори, и готовността й за тяхното провеждане.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Други новини