Избори 2024

Водещи новини

Избирателната активност в Пловдив към 11 часа е 6,16%

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Избори - машина за гласуване

6,16% е избирателната активност в Пловдив към 11 часа. Това съобщи за Дарик председателят на 16 РИК Калоян Сухоруков. Най-висока е избирателната активност в район „Централен“ – 7,25%, а най-ниска е в район „Източен“ – 4,30%. За сравнение на изборите на 2 октомври към този час процентът на гласувалите е бил  – 6,26%.

Изборният ден в града започна нормално, само 4 машини не са се включили и вотът в съответните секции се извършва с хартиени бюлетини. Нарушенията, които са констатирани до момента в Пловдив, са несъществени, от РИК са дадени съответните указания. Става въпрос за смяна на неграмотен член на СИК в район „Източен“, непоставен печат на бюлетина след машинното гласуване, неправилно откъснати отрязъци след гласуване с хартиена бюлетина, баджове, които са некоректно изписани.

Изборният ден в Пловдив и областта започна без затруднения

И в областта всички секции работят спокойно. Избирателната активност към 11 часа е 7,61%, което прави 22 115 души, упражнили правото си на вот.  Най-висок е процентът на гласувалите в Община Брезово  – 13,39%, а най-нисък е в Община Раковски – 4,65%. На 2 октомври към този час процентът на гласувалите в областта е бил  8,09%.

По два сигнала за нарушение на изборния процес в Пловдив област са се произнесли с решение от РИК 17. Те са регистрирани в Асеновград, съобщи за Дарик председателят на районната избирателна комисия Янко Радунчев – единият е за предизборна агитация на чужд език от член на СИК, а вторият е за поставени агитационни материали на кандидат за народен представител на трафопост пред ОУ „Никола Вапцаров“, в което се намират избирателни секции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив