Избори 2024

Водещи новини

Иван Портних: Проблемът с варненските акции в Пловдивския панаир е на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Иван Портних

Проблемът с варненските акции в Пловдивския панаир е на Пловдив и  те имаха възможност да го решат многократно през последните години, заяви кметът на морския град Иван Портних.

„Корнелия Нинова като заместник-министър в правителството на Иван Костов продаде Пловдивския панаир на Гергов Гергов. По времето на Борислав Гуцанов като председател на Общинския съвет във Варна, който сега е заместник на Нинова в партията, загубихме акциите си в Дупката. Варненци не сме дали една стотинка за терена на Дупката, а си върнахме загубеното по времето на Гуцанов. Държавата ни върна Дупката и се получи така, че във Варна останаха едни акции от Панаира. Ако те са били важни на някого в Пловдив или на държавата, винаги сме казвали, че сме готови да ги разменим за средства, с които да си оправим Дупката. През последните 5 години обаче никой не си мръдна пръста. Парадоксално е, че темата се повдига преди избори от тези, които са продали Панаира на Гергов и са помогнали Община Варна да загуби акциите си в Дупката. Защо Нинова като министър на икономиката в правителството на „Промяната” не извади 16 млн. лв. за акциите, колкото е тяхната оценка. Лично казах на кмета на Пловдив и на Общинския им съвет – съберете се, вземете решение и изтеглете един кредит от 16 млн. лв., като е толкова важно за Пловдив”.

Започна досъдебно производство срещу кмета на Варна за акциите на Пловдивския панаир

По повод разпространената информация от варненския депутат от „ПП – ДБ“ Стела Николова за образувано от прокуратурата досъдебно производство срещу него заради акциите на Панаира Иван Портних заяви, че през последните три години в общината са извършени над 120 проверки от всякакво естество.

„Чудесно е, че Николова е сезирала прокуратурата, тя сезира всеки ден. Чудесно е, че има досъдебно производство. Тази дама нонстоп задава бомбастични въпроси. Дълго време тя лъжеше упорито, че сме разрешили строеж на Веселин Марешки в Морската градина. Сега вече има съдебно решение, че той няма нужните документи и сега тези обекти ще бъдат съборени като незакони”, допълни Иван Портних.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив