Иван Костов представя книгата си „Политиката отвътре“ в Пловдив

Иван Костов – министър-председателят на България в периода 1997-2001 г., идва в Пловдив по покана на читатели за разговор, посветен на новата му книга – “Политиката отвътре”. Премиерата ѝ в София бе в края на септември, а на 3 ноември пловдивчани ще имат възможност да се срещнат с автора. „Политиката отвътре“ излиза три години след първата книга на Иван Костов – „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Сега бившият премиер на България продължава диалога за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България. Описва преживян и споделен опит на държавник – без да пести и политическите грешки, и верните решения, върнали България в общността на европейските държави.“За мен големият въпрос е кога ще се сплоти демократичната общност, гражданското общество – и то неговата авангардна част – така че да е в състояние да поведе другите. Защото е очевидна истината, че когато вътре в тази общност има противоречия и разделение, цялата ѝ енергия угасва в самата нея. Книгата е просто една покана това нещо да се случи“, споделя Костов. Срещата на Иван Костов с читатели и представяне на „Политиката отвътре“ в Пловдив е на 3 ноември от 18 часа в зала “Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив.  Книгата ще представи […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Иван Костов - книга
Снимка: Фейсбук

Иван Костов – министър-председателят на България в периода 1997-2001 г., идва в Пловдив по покана на читатели за разговор, посветен на новата му книга – “Политиката отвътре”. Премиерата ѝ в София бе в края на септември, а на 3 ноември пловдивчани ще имат възможност да се срещнат с автора.

„Политиката отвътре“ излиза три години след първата книга на Иван Костов – „Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Сега бившият премиер на България продължава диалога за пътя и цената на модернизирането и европеизирането на демократична България. Описва преживян и споделен опит на държавник – без да пести и политическите грешки, и верните решения, върнали България в общността на европейските държави.“За мен големият въпрос е кога ще се сплоти демократичната общност, гражданското общество – и то неговата авангардна част – така че да е в състояние да поведе другите. Защото е очевидна истината, че когато вътре в тази общност има противоречия и разделение, цялата ѝ енергия угасва в самата нея. Книгата е просто една покана това нещо да се случи“, споделя Костов.

Срещата на Иван Костов с читатели и представяне на „Политиката отвътре“ в Пловдив е на 3 ноември от 18 часа в зала “Съединение” на Регионалния исторически музей в Пловдив.  Книгата ще представи журналистът Руси Чернев.

 

Входът е свободен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини