Избори 2024

Водещи новини

Илия Зюмбилев: Необходимо е да се форсира ремонта на Голямоконарско шосе

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Областният управител на Пловдив - Необходимо е да се форсира ремонта на Голямоконарско шосе

„Необходимо е да се форсира ремонта на Голямоконарско шосе, защото това е една от най-важните и натоварени входно-изходни артерии на Пловдив и връзка с индустриалните зони и АМ „Тракия“. Надявам се, че ще продължите да работите по него интензивно през следващите месеци, докато времето позволява“. Това заяви областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев на работна среща с кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов и заместник-кмета по строителство на Пловдив Пламен Райчев. Поводът за срещата бе готовността на Община „Марица“ да започне работата в своя участък, който започва от фабриката за велосипеди и завършва до пътен възел „Царацово“. В срещата участваха също заместник-областните управители инж. Атанас Ташков и Димитър Добрев, изпълнителният директор на Тракия икономическа зона Пламен Панчев, както и експерти от областна администрация и двете общини.

„Ние също искаме да напредваме с по-бързи темпове и контролираме изпълнителите, но трудно ще успеем да облекчим движението до 15 септември, каквото беше и нашето желание“, коментира Пламен Райчев. Той се надява ремонтът по удвояване на дясното платно да приключи изцяло до края на тази година.

Той припомни, че ремонтът стартира в края на март и в момента се работи по западното платно в участъка от бул. „Дунав“ до „Маском“. Изпълнителят на проекта е поел ангажимент следващата седмица да започне асфалтиране на първите 500 метра. Отсечката на територията на Пловдив е с дължина 1,4 км. Тя ще бъде удвоена и изцяло рехабилитирана, ще бъдат изградени две кръгови кръстовища –  едното на разклона за КАТ, другото – в края на отсечката към Община „Марица“.

Техническият проект за ремонта и реконструкцията и разширението на Голямоконарско шосе е финансиран и изработен от Община Пловдив. „Имаме готовност да го предоставим на колегите си от Община „Марица“,  след като спазим процедурата и имаме одобрение от нашия Общински съвет“, допълни Райчев.

„Искаме да издадем разрешително за строеж и да започнем реконструкцията по първия етап, който е свързан с подмяна на всички подземни комуникации по трасето. Очакваме финансиране от държавата и се надяваме на съдействие от страна на областния управител“, заяви кметът на „Марица“ Димитър Иванов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив