Избори 2024

Водещи новини

Хванаха няколко пияни шофьора, двама от тях с над 3 промила

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, пиян шофьор, дрегер, алкохол, нетрезво състояние

Трима пияни водачи са били заловени в рамките на няколкочасов пътен контрол от служители на РУ-Асеновград. При двама от нарушителите дрегерът отчел наличие на алкохол значително над допустимите стойности.

Около 20 ч. снощи в село Избеглии бил забелязан да се движи „Фолксваген“ без регистрационни табели. Последвало спирането му и проверка на шофьора, който се оказал солидно почерпен – над 3 промила.

В първите минути на днешния ден в Асеновград пък е засечен неправоспособен водач на „Форд“, чиято алкохолна проба показала наличие на над 2 промила.

Малко по-късно зад волана на автомобил от същата марка в града бил хванат и друг мъж след употреба на спиртни напитки. Апаратът при него отчел над 1,3 промила.

И тримата шофьори са отказали да дадат кръвна проба за химически анализ. С полицейски заповеди са задържани за едно денонощие, водят се бързи производства.

Междувременно мъртво пиян водач пренощувал в ареста на Второ РУ в Пловдив. Около 22 ч. снощи, на ул. „Иван Вазов“ той бил установен зад волана на „Ауди“ с концентрация на алкохол в кръвта над 3 промила.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив