Избори 2024

Водещи новини

Хванаха извършители на 3 грабежа и кражби в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР, полиция, акция, катастрофа

Автори на три грабежа и кражба на територията на пловдивския район „Източен“ са задържани от служители на Шесто РУ.

В неделния ден се наложило дежурни екипи на районното управление да реагират на два сигнала за посегателства в рамките на няколко минути. Около 11.15 ч. били предприети издирвателни и заградителни действия около търговски център на ул. „Д-р Георги Странски“, след като посетител се оплакал, че му е откраднат велосипеда. След като работата по „горещи следи“ дала положителен резултат, последвал и арестът на 45-годишния извършител. От беседите с мъжа станало ясно, че няколко дни по-рано той издърпал от ръцете на 71-годишна жена найлонова торбичка с портмоне с над 300 лева, лични документи и други вещи.

Малко по-късно в неделния ден в районното управление попаднал и 24-годишен младеж, който по предварителни данни извършил грабеж със същия почерк около 11.30 ч., а жертва станала 80-годишна пенсионерка. Допълнително е установено, че на 4 януари по подобен начин младият мъж отнел мобилен телефон и от друга жена.

И двамата извършители са с богати криминални досиета и присъди. Работата по документиране на случаите продължава, предстои материалите по досъдебните производства да бъдат внесени в Районна прокуратура – Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив