Избори 2024

Водещи новини

Хиляди на най-голямото събитие в България HILLS OF ROCK Пловдив още в първия ден

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Hills of Rock
Снимка: Община Пловдив

След двугодишно прекъсване една от емблемите на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“ рок фестивалът Hills of rock се завърна ударно на Гребната база.

Хиляди бяха феновете, които се стекоха от цялата страна и чужбина, за да се докоснат до една от най-популярните метъл банди в цял свят, носителите на награда Grammy – Slipknot.

По данни на местата за настаняване в Пловдив до 100% достига заетостта в града през последната седмица. Над 90 на сто от капацитета се дължи именно на гостите дошли в града на тепетата специално за тридневния фестивал Hills of rock.

Очаква се приходите в местната икономика от най-голямото събитие у нас да възлязат между 5 и 8 млн. лв., които се генерират от нощувки, консумирането на храни и напитки и посещения на туристически обекти.

Във втория ден на сцените на Hills of rock излизa една от най-влиятелните групи в света – легендарните Mercyful fate, предвождани от King Diamond, Behemoth, Bury tomorrow, Majestica, Marco Mendoza, Baildsa и още дванайсет банди.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив