Хеликоптер от авиобаза Крумово се включи в гасенето на горски пожар в Пловдивско

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказва съдействие в погасяването на горски пожар, възникнал в землището на село Бабек, Община Брезово, Област Пловдив. Това обявиха от Министерството на отбраната. Машината е излетяла в 17:10 часа, за да се включи в помощ на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”. Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Хеликоптер гаси пожар

Хеликоптер Ми-17 с екипаж от 24-та авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) оказва съдействие в погасяването на горски пожар, възникнал в землището на село Бабек, Община Брезово, Област Пловдив. Това обявиха от Министерството на отбраната.

Машината е излетяла в 17:10 часа, за да се включи в помощ на огнеборците за потушаването на пожара чрез обливане на засегнатия район с вода, посредством системите за пожарогасене „bambi bucket”.

Техниката и военнослужещите от ВВС се включват по молба на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини