Избори 2024

Водещи новини

Грейнаха светлините на коледната елха на площад Стефан Стамболов в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Грейнаха светлините на коледната елха на площад Стефан Стамболов в Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров символично запали светлините на коледната елха на площад „Стефан Стамболов“.

Тържеството започна с изпълнението на 7-годишната победителка в над 20 конкурса по пеене Катерина Кънева от Арт Войс Център, с музикален педагог Руми Иванова. Програмата продължи с любими празнични песни, изпълнени от Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив, с диригент Милка Толедова и музикален съпровод Юлия Петрова.

Помощник бе и обичаният Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни – 24, 25, 26 декември.

Кметът на Пловдив поздрави присъстващите.

„За мен е радост да запалим светлините на коледната елха – символ на предстоящите празници. Нека тя е и символ на това, че можем заедно да преодоляваме предизвикателствата пред нас. В навечерието сме на Рождество Христово – най-вълшебното време от годината, което отъждествява новото начало, вярата, добротата, любовта и надеждата. Желая Ви от сърце много здраве, сбъднати мечти, усмихнати и споделени мигове с близки и приятели“, каза кметът и пожела на всички весели празници.

Под аплодисментите на гостите, заедно малки и големи отброиха последните десет секунди, преди да грейнат светлините на 13-метровото коледно дърво. Небето бе озарено от внушителни фойерверки, които поставиха началото на честванията за Коледа и Нова година.

На ритуала по запалването на елхата присъстваха и председателят на Общински съвет – Пловдив Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметове на Община Пловдив и районни кметове, както и стотици пловдивчани и гости на града.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив