Градската художествена галерия с изложба на картите „От ателието“ на Кольо Мишев

Картините „От ателието“ на известния художник Кольо Мишев заживяха свой живот пред публика в Градската художествена галерия в Пловдив. Едноименната изложба откри директорът на галерията Красимир Линков, който отбеляза, че с художникът се общува леко, но неговото изкуство изисква размисъл. В един от любимите художествени образи на Мишев – кораба, изкуствоведът видя покана за пътуване към света на мечтите. Художникът разясни, че корабът е символ на живота. А животът трябва да е равнозначен на свобода. Изложбата беше посетена от представители на Държавния културен институт към българския министър на външните работи, които обмислят да включат автора в програмата „Балкански диалози“. Кольо Мишев е роден в град Струмица в РС Македония, завършил е Художествената академия в Скопие и е изявен творец както в родината си, така и в България. Изложбата „От ателието“ може да се разгледа на първия етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 в Пловдив до 24-ти февруари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Градската художествена галерия с изложба на картите "От ателието" на Кольо Мишев

Картините „От ателието“ на известния художник Кольо Мишев заживяха свой живот пред публика в Градската художествена галерия в Пловдив. Едноименната изложба откри директорът на галерията Красимир Линков, който отбеляза, че с художникът се общува леко, но неговото изкуство изисква размисъл.

В един от любимите художествени образи на Мишев – кораба, изкуствоведът видя покана за пътуване към света на мечтите. Художникът разясни, че корабът е символ на живота. А животът трябва да е равнозначен на свобода.

Изложбата беше посетена от представители на Държавния културен институт към българския министър на външните работи, които обмислят да включат автора в програмата „Балкански диалози“.

Кольо Мишев е роден в град Струмица в РС Македония, завършил е Художествената академия в Скопие и е изявен творец както в родината си, така и в България.

Изложбата „От ателието“ може да се разгледа на първия етаж в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 в Пловдив до 24-ти февруари.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини