Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията, която започва днес в Пловдив

„Пожелавам достойна игра и нека най-добрият победи.“ С тези думи зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията, която започва днес в Пловдив и ще продължи до 5 октомври. Той направи и първия ход на състезателната дъска на гросмайстор Кирил Георгиев, който е от пловдивската шахматната школа, но в турнира ще играе под флага на Република Северна Македония. В състезанието участват 20 играчи от САЩ, Индия, Германия, Италия и Македония. Гросмайсторите ще се състезават срещу своите ученици, а идеята и реализацията на турнира е на пловдивския шахматен клуб ЧесБомб, който за втора поредна година среща талантливите деца с известни гросмайстори от цял свят. Президентът на клуба Калоян Матеев сподели, че главната идея на състезанието е талантливи наши състезатели като Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов, Никола Кънов, Валентин Митев и Елиф Мехмед да докажат своето ниво срещу треньорите си гросмайстори и така да се осигури приемствеността между поколенията в българския шах. Срещата се реализира под егидата на организацията Раунд-Тейбъл и подкрепата на Община Пловдив. Домакин на турнира е Делови Център Пловдив, а партиите ще се предават на живо всеки ден от 16 ч. на сайта www.chess.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията
Снимка: община Пловдив

„Пожелавам достойна игра и нека най-добрият победи.“ С тези думи зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социални политики Георги Титюков откри шахматната среща на поколенията, която започва днес в Пловдив и ще продължи до 5 октомври. Той направи и първия ход на състезателната дъска на гросмайстор Кирил Георгиев, който е от пловдивската шахматната школа, но в турнира ще играе под флага на Република Северна Македония.

В състезанието участват 20 играчи от САЩ, Индия, Германия, Италия и Македония. Гросмайсторите ще се състезават срещу своите ученици, а идеята и реализацията на турнира е на пловдивския шахматен клуб ЧесБомб, който за втора поредна година среща талантливите деца с известни гросмайстори от цял свят.

Президентът на клуба Калоян Матеев сподели, че главната идея на състезанието е талантливи наши състезатели като Цветан Стоянов, Лъчезар Йорданов, Никола Кънов, Валентин Митев и Елиф Мехмед да докажат своето ниво срещу треньорите си гросмайстори и така да се осигури приемствеността между поколенията в българския шах.

Срещата се реализира под егидата на организацията Раунд-Тейбъл и подкрепата на Община Пловдив.

Домакин на турнира е Делови Център Пловдив, а партиите ще се предават на живо всеки ден от 16 ч. на сайта www.chess.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни