Избори 2024

Водещи новини

ГДНП и ОДМВР със специализирана операция, проведена на територията на Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
МВР - полиция

В хода на операцията, реализирана на 18 февруари, са извършени проверки в четири нощни заведения. Установени били общо 31 непълнолетни посетители, 15 от които представили декларации за придружаване от пълнолетен, но без съответно разписани пълномощни от родител. След проверките младежите са били предадени на близките си.  Сред останалите клиенти двама са отведени в полицейския арест за притежание на наркотици,  а по случаите – образувани досъдебни производства. Други двама са задържани след опит да осуетят действията на служителите на реда. Констатирани са и случаи на притежание на балони, чието съдържание предстои да бъде изяснено.

По време на акцията е осъществен паралелен контрол и по шосетата около заведенията. Спрени са 246 моторни превозни средства, снета е самоличността на 268 лица.  За констатирани 71 нарушения на ЗДвП са съставени 20 акта и 23 глоби с фиш. Засечени са двама неправоспособни водачи. Същият е броят и на седналите зад волана под  въздействие на алкохол над 1,2 промила.

В рамките на седмица това е втора подобна операция. Предвижда се тези проверки да зачестят и да се провеждат на територията на цялата страна

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив