Галерия ГОТИ открива изложба – живопис и металопластика на Весела Стаменова

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Галерия ГОТИ открива изложба - живопис и металопластика на Весела Стаменова

Най-новото арт пространство в Пловдив – Галерия ГОТИ (ул.“Преслав“№4, до зала „2019“ на ГХГ)  има удоволствието да ви покани на откриване на изложба – живопис и металопластика на Весела Стаменова, което ще се състои на 11 октомври от 18 часа.

Весела Стаменова е не просто художник и скулптор. Тя е жена-енергия, жена-хала и нейното присъствие не остава незабелязано. Всеки, посетил изложбата ще се увери в това. С еднаква лекота авторката опитомява метала, камъка и живописта, а около нея винаги има аура от добро настроение в съзвучие с името й.

Весела Стаменова „преде“ нишката на Съдбата в новата си изложба, която е нарекла „Предачката“.

За своята концепция авторката казва: „За някои митологии началото на живота започва с изпридането на нишката на съдбата. В този смисъл без предачката няма нито начало, нито съдба и затова нарекох изложбата си „Предачката“.

Всичко, което виждаме, преживяваме или усещаме, хората в чиито животи нахлуваме, тези които нахлуват в нашия живот, начините ни на реакция в различни ситуации, правото ни на избор, правилен или не особено, всичко това е нишката на живота. Понякога тя е цветна, графична или даже без цвят( особено когато сме тъжни или наранени ) безплътно връзваща душите към реалността, докато дойде време нишката да свърши, да се скъса или да бъде отрязана… Радвайте се на всичките проявления на Нишката, тя е вашият живот, а аз искам да Ви направя съпричастни с част от моята нишка. На всички, които могат да се зарадват , посвещавам!“ – Весела Стаменова

На 11 октомври от 18 часа ще се потопим заедно в света на жената-творец, която преде толкова много нишки в света на изкуството, че срещата с нея е празник, а досега с нейното многопластово творчество е радост за душата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл
© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив