Избори 2024

Водещи новини

ОЕ Шалом в Пловдив: Молим се за всички сънародници, своите близки и приятели в Израел

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Израел

Израел е във война с тероризма, жертва на който са както евреите, така и палестинците в ивицата Газа. Това написа в профила си във фейсбук Мария Капон. Бизнес дамата, която е активен политик и общественик, публикува снимки на част от отвлечените от „Хамас“ деца, ученици и майки в Израел.

Молим се за всички сънародници, своите близки и приятели в Израел, съобщиха и от ОЕ „Шалом“ в Пловдив.

„Въоръжени бойци от „Хамас“ взеха ужасно много заложници. Влизали са по къщите и са взимали хора от леглата им за заложници. Стреляли са без значение накъде. От там са жертвите, а не от самите ракети“. Това разказа пред Дарик председателят на Българския културен център в Израел Рина Бакалова във връзка със започналата война с палестинската групировка „Хамас“.

Българката обясни, че повечето, които са убити, ранени или изчезнали са от разпокъсването на оградата около границата при линията „Газа“. Според нея ще последва сериозен отпор.

Стотици са убитите, а ранените хиляди, след масираната атака, която започна тази събота терористичната организация „Хамас“​.

По последна информация от Пентагона, заради влошаващата се ситуация, ​се очаква Съединените щати ​да изпра​тят в източното Средиземноморие​ самолетоносач​а “Джералд Форд“, изтребители и боеприпаси.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив