Избори 2024

Водещи новини

Фестивалът „Здравей Здраве“ в Пловдив обявява три конкурса за ученици и студенти

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Фестивал Здравей Здраве

XIV-тият фестивал на здравословния начин на живот „Здравей Здраве“ Пловдив обявява три конкурса за ученици и студенти от всички училища и университети. Конкурсите са за съвременно есе и стихотворение, за рисунка и за любители фотографи.

Темата на трите конкурса е „Здраве, мъдрост, свобода“. Желанието на екипа на фестивала е да вдъхнови младите хора да изразят своите мисли и чувства за здравословния начин на живот и за това как той е свързан с мъдростта и свободата.

Литературният конкурс за съвременно есе и стихотворение приема произведения на имейл във Word файл, като обемът им трябва да е до една стандартна машинописна страница А4 за стихотворение и до две стандартни машинописни страници А4 за есе.

За фото конкурса се приемат снимки, качени в dox.bg, wetransfer, google drive, след което генерираният линк се изпраща на посочения имейл.

За конкурса за рисунка се приемат творби в оригинал заедно с плик, който съдържа лично и фамилно име на автора, телефон за връзка, пощенски адрес и имейл, навършени години и учебно заведение, както и снимка на рисунката до 2MB на посочения мейл.

Крайният срок за участие в конкурсите е 12.05.2023 г.; 22:00 ч. включително. Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата на фестивала „Здравей Здраве“ Пловдив и на сайта между 15-ти и 17-ти май. Официалното награждаване ще бъде в “Дом на техниката” на 20.05.2023г. (събота) от 9:30ч. Наградите са диплом, предметна награда и специално издание – книга, в която ще присъстват всички литературни творби, спазили критериите, като първо, второ и трето място ще бъдат на първите страници.

Конкурсните творби ще бъдат оценявани по следните критерии за оценка: да са оригинални, позитивни, вдъхновяващи, да подтикват към размисъл, да изразяват любопитна гледна точка.

Фестивалът „Здравей Здраве“ е голямо събитие, което се провежда в Пловдив всяка година вече за четиринадесети път. Целта на фестивала е да насърчи здравословния начин на живот, да предостави информация и практически съвети за здравеопазване и да насърчи хората да поемат отговорността за своето здраве.

Фестивалът включва различни дейности и събития, като конференции, лекции, детски работилници, спортни активности и културни изяви, които имат за цел да предоставят на посетителите възможност да научат повече за здравето и подобряване начина на живота си.

Организаторите на фестивала „Здравей Здраве“ вярват, че здравето е най-важният аспект на живота и затова те се стремят да насърчат всеки да поеме отговорността за своето здраве и да живее по-здравословно и щастливо.

Всичко за фестивала на официалната страница: https://zdraveizdrave.org/zdravei-zdrave-2023/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив