Избори 2024

Водещи новини

Феновете на „Ботев Пловдив“ искат извънредна сесия на ОбС заради строежа на стадиона

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Стадион Христо Ботев
Снимка: Фейсбук / Стадион "Христо Ботев"

Феновете на „Ботев Пловдив“ призоваха в отворено писмо незабавно да бъде свикана извънредна сесия на Общински съвет Пловдив заради строежа на стадиона.

Те настояват на заседанието на местния парламент да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион „Христо Ботев” да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион „Христо Ботев”. Феновете се притесняват, че парите ще бъдат похарчени за други дейности по изграждане на спортното съоръжение

„По наша информация, строител и възложител бързат да разходват част от отпуснатите 12 млн. лв. не по предназначение“, пишат още в писмото организираните фенове на Ботев Пловдив.

Вчера привържениците на канарчетата дадоха пресконференция на тема „Лъжите за Колежа“, на която беше дадена заявка за бъдещи протестни действия.

Феновете настояват кметът Здравко Димитров да замрази веднага плащанията по стадиона, докато не бъдат изчистени всички нередности по изграждане на съоръжението.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив