Днес ще се проведе извънредна сесия на ОбС заради казуса с Панаира

Поисканата снощи извънредна сесия от ГЕРБ заради казуса с Пловдивския Панаир ще се проведе още днес. Заседанието на местния парламент е насрочено за 14,30 часа, става ясно от съобщението, изпратено до медиите в 12 без 10, и на него се очаква от партията на Бойко Борисов да поискат отмяна на решението на ОбС за увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест” и приемане на варненските акции в него. Решението предизвиква изумление именно, защото веднъж вече съветниците на ГЕРБ подкрепиха апорта, и втори път – защото заради отсъствието им, както и на отцепилите се от БСП местни социалисти, бяха провалени и двете извънредни заседания на местния парламент по казуса, инициирани от ДБ Пловдив. Както вече съобщихме, от Търговският регистър отказаха да впишат увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира. Това съобщи снощи председателят на общинските съветници на ДБ Пловдив Веселина Александрова. Длъжностното лице се е съобразило с първата част от решението на ОбС на града от 19 декември, в което не се дава съгласие за намаляване дела на община Пловдив в капитала. Изненадващо, малко след това от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че съветниците от партията на Бойко Борисов ще инициират извънредна сесия по казуса. Последва и светкавично съобщение от Община Пловдив, […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив

Поисканата снощи извънредна сесия от ГЕРБ заради казуса с Пловдивския Панаир ще се проведе още днес. Заседанието на местния парламент е насрочено за 14,30 часа, става ясно от съобщението, изпратено до медиите в 12 без 10, и на него се очаква от партията на Бойко Борисов да поискат отмяна на решението на ОбС за увеличаване на капитала на „Пълдин Туринвест” и приемане на варненските акции в него.

Решението предизвиква изумление именно, защото веднъж вече съветниците на ГЕРБ подкрепиха апорта, и втори път – защото заради отсъствието им, както и на отцепилите се от БСП местни социалисти, бяха провалени и двете извънредни заседания на местния парламент по казуса, инициирани от ДБ Пловдив.

Както вече съобщихме, от Търговският регистър отказаха да впишат увеличението на капитала на дружеството „Пълдин Туринвест“, контролиращо Панаира. Това съобщи снощи председателят на общинските съветници на ДБ Пловдив Веселина Александрова. Длъжностното лице се е съобразило с първата част от решението на ОбС на града от 19 декември, в което не се дава съгласие за намаляване дела на община Пловдив в капитала.

Изненадващо, малко след това от пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че съветниците от партията на Бойко Борисов ще инициират извънредна сесия по казуса.

Последва и светкавично съобщение от Община Пловдив, че и кметът Здравко Димитров е внесъл искова молба до Окръжен съд Пловдив за отмяна от съда на взетите решения акционерите на „Пълдин Туринвест“, като едновременно с това е внесена и молба за спиране на вписването в Търговския регистър на варненските акции.

До бързия развой на казуса се стига след лично разпореждане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов до лидера на градската структура на партията Иван Тотев и до кмета Здравко Димитров. Според ДБ Пловдив, извънредната сесия, както и действията на градоначалника на Пловдив, са твърде закъснели. Въпреки това, те ще са в залата на местния парламент.

Дарик научи, че на сесията със сигурност ще присъстват и съветниците от Кауза Пловдив. Това означава, че се очаква кворум за заседанието да бъде осигурен.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив