„Европейски пътища“ съди един от водачите на протестите срещу кариерата над Белащица

„Европейски пътища“, концесионер на кариерата над Белащица, съди Павел Гимишев от Инициативния комитет на селото, който от години иска спиране на дейността на съоръжението за добив на инертни материали. Исковата молба е за причинени неимуществени вреди, съобщиха в позиция до медиите от компанията. Поводът са „публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи на Гимишев, с които се злепоставя компанията“, обясняват още от дружеството. От там допълват, че след изтичането на 3 февруари, тази година, на договора за концесията на съоръжението за добив „Белащица– Юг“, „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др., поясняват още от компанията. Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Протест срещу кариерата над Белащица
Снимка: Фейсбук / Иван Делибосов

„Европейски пътища“, концесионер на кариерата над Белащица, съди Павел Гимишев от Инициативния комитет на селото, който от години иска спиране на дейността на съоръжението за добив на инертни материали.

Исковата молба е за причинени неимуществени вреди, съобщиха в позиция до медиите от компанията. Поводът са „публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи на Гимишев, с които се злепоставя компанията“, обясняват още от дружеството.

От там допълват, че след изтичането на 3 февруари, тази година, на договора за концесията на съоръжението за добив „Белащица– Юг“, „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището.

В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др., поясняват още от компанията.

Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с обновена пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и удобни пътища. Затова предприемаме съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото, подчертават още от компанията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни