18 подписа не стигат за провеждане на референдума в Белащица

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев е върнал решението на ОбС на Пловдив, който прие с абсолютно мнозинство отделянето на Белащица от община „Родопи“ и присъединяването на селото към града на тепетата. 18 подписа не стигат за провеждане на искания референдум. Подписката, която беше внесена в общинските съвети на Пловдив и Родопи, трябва да е подкрепена най-малко от 436 избиратели на населеното място, т.е. 25 на сто от хората, имащи право на вот. Тя е подписана от 490 души, но при проверката на ГРАО е оказва, че коректни са само 418 броя, а нужни за провеждане на допитването са 436. За нередности в подписката предупреди кметът на община Родопи Павел Михайлов. Той, заедно с председателя на ОбС на Родопи Георги Цанков, вече се обявиха против присъединяването на Белащица към Пловдив. По данни на ГРАО 1742 са лицата с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на селото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
село Белащица
Снимка: Фейсбук

Областният управител на Пловдив Ангел Стоев е върнал решението на ОбС на Пловдив, който прие с абсолютно мнозинство отделянето на Белащица от община „Родопи“ и присъединяването на селото към града на тепетата.

18 подписа не стигат за провеждане на искания референдум. Подписката, която беше внесена в общинските съвети на Пловдив и Родопи, трябва да е подкрепена най-малко от 436 избиратели на населеното място, т.е. 25 на сто от хората, имащи право на вот. Тя е подписана от 490 души, но при проверката на ГРАО е оказва, че коректни са само 418 броя, а нужни за провеждане на допитването са 436.

За нередности в подписката предупреди кметът на община Родопи Павел Михайлов.

Той, заедно с председателя на ОбС на Родопи Георги Цанков, вече се обявиха против присъединяването на Белащица към Пловдив.

По данни на ГРАО 1742 са лицата с избирателни права, които имат постоянен адрес на територията на селото.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни