Избори 2024

Водещи новини

Белащица отново излиза на протест срещу кариерите над селото

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Кариерата край Белащица
Снимка: Фейсбук

Белащица отново излиза на протест срещу кариерите над селото. Вече близо пет години жителите на населеното място се противопоставят с всички законови средства на инвестиционните намерения за удължаване на сроковете и разширяване на териториите за добив до Белащица.

В края на февруари работата и на двамата концесионери, които добиват инертни материали над селото, бе прекратена на база нарушения на екологичното законодателство.

Извозването на инертни материали обаче продължава. От Инициативния комитет на селото настояват за изпълнение на поетите ангажименти от община Родопи и тежкотоварните камиони да спрат да минават през селото. Хората ще блокират именно на пътя на тежкотоварните машини.

Жителите на Белащица искат още за разширяване на урбанизираната територия, изработване на ОУП на селото, спазване на ограниченията на санитарно-охранителните зони на двата водоизточника на селото, както и създаване на зона за третия, направа на еко пътека “ Свети Спас“, както и проверка на законността и премахване на складовете за взривни материали на кариерите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив