Избори 2024

Водещи новини

Екипи на ОП Чистота и ОП Градини и паркове започват дежурства заради лошото време

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Екипи на ОП Чистота и ОП Градини и паркове започват дежурства заради лошото време

Екипи на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“ започват дежурства в Пловдив заради прогнозите за влошаване на метеорологичната обстановка.

Вчера заместник-кметът по екология Иван Стоянов и директорите на двете общински предприятия Димитър Георгиев и Антон Георгиев проведоха работна среща, на която обсъдиха предстоящите дейности.

8 пясъкоразпръсквачи при необходимост ще обработват мостовете, надлезите и тепетата в града. 5 от машините са комбинирани с гребло и могат да се използват и за снегопочистване.

Заради очакваните обилни дъждове в събота, eкипи превантивно ще почистват шахтите.

От ОП „Градини и паркове“ са в готовност при натрупване на снежна покривка бригадите по райони да започнат да почистват пространствата около спирките и тротоарите. В готовност са и бригадите с дърворезачи заради очакваните силни пориви на вятъра в почивните дни.

Общинските предприятия ще работят съвместно с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив.

От институциите апелират гражданите за повишено внимание, да излизат само при необходимост и да не паркират автомобилите си под дървета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив