Две 16-годишни момчета са задържани за серия от кражби в Пловдив

Две непълнолетни момчета са задържани за серия посегателства на територията на пловдивския район „Северен“. В дирите на 16-годишните момчета влезли полицаи от Трето РУ, след активно разследване на сигналите. Тийнейджърите са с богати криминални досиета, а според събраните до момента доказателства действали заедно или поотделно в периода от август м.г. насам. Изяснено е, че тяхно дело са четири взломни кражби на пари и вещи от моторни превозни средства на паркинг пред лечебно заведение на бул .“България“. Също така задигнали метално устройство от ходовата част на велосипед, съхраняван в помещение на гара „Филипово“. В средата на миналия месец пък отнели противозаконно лек автомобил, паркиран на улица в квартал „Шекер махала“. Документиране на случаите продължава, работи се и за установяване на съпричастността на задържаните и към други подобни престъпления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
МВР
Снимка: МВР

Две непълнолетни момчета са задържани за серия посегателства на територията на пловдивския район „Северен“.

В дирите на 16-годишните момчета влезли полицаи от Трето РУ, след активно разследване на сигналите. Тийнейджърите са с богати криминални досиета, а според събраните до момента доказателства действали заедно или поотделно в периода от август м.г. насам.

Изяснено е, че тяхно дело са четири взломни кражби на пари и вещи от моторни превозни средства на паркинг пред лечебно заведение на бул .“България“.

Също така задигнали метално устройство от ходовата част на велосипед, съхраняван в помещение на гара „Филипово“.

В средата на миналия месец пък отнели противозаконно лек автомобил, паркиран на улица в квартал „Шекер махала“.

Документиране на случаите продължава, работи се и за установяване на съпричастността на задържаните и към други подобни престъпления.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини