Избори 2024

Водещи новини

Доцент по икономика се кандидатира за ректор на ПУ „Пайсий Хилендарски“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
доц. д-р Атанас Владиков

Университет на новите реалности. Това е основното послание в мандатната програма на кандидата за ректор на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ – доц. д-р Атанас Владиков за периода 2023-2027 година. Освен на доц. Владиков, другата кандидатура за ректор на висшето училище, която ще се гласува на Общото събрание на университета на 22 май, е на сегашния ректор проф. Румен Миланов.

Основните послания в програмата на доц. д-р Атанас Владиков са спазване върховенство на закона, безпристрастност във взимането на решения, прозрачност, обективност, отвореност, иновативност и повишаване на видимостта и авторитета в световното и Европейското образователно и научно пространство.

Предложената мандатна програма е насочена още Пловдивският университет ще бъде ориентиран да развива по-активни партньорства в единното Европейско образователно и научно пространство включване в инициативата за Европейска студентска карта, включване в инициативата Еразъм+ без хартия, оптимизиране на академичните планове, програми и специалности във всички образователно-квалификационни степени, така че студентите да имат по-успешна реализация на пазара на труда, развиване на реални партньорства с частния сектор и засилен диалог с публичните структури, включително национални и европейски, както и  надграждане на цялостната материална база на университета, включително на филиалите в Кърджали и Смолян.

Доц. д-р Атанас Владиков е преподавател в университета.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив