Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив се прекратява по взаимно съгласие

Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив се прекратява по взаимно съгласие. Предложението е направено от концесионера Миролюб Столарски и е прието от правителството, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията. Причината за прекратяване на концесионния договор са започналите от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ строителни дейности на територията на жп гарата по проекта за развитие на жп възел Пловдив, който се финансира със средства от ЕС. Строителството ще препятства ползването на обекта на концесия за продължителен период от време, уточняват от ведомството. Правителството е упълномощило министъра на транспорта да сключи споразумение с концесионера за предсрочно прекратяване на договора по взаимно съгласие. Прехвърлянето на гаровия комплекс за управление към НКЖИ ще позволи на компанията да продължи с ускорени темпове работата по изграждане на жп възел Пловдив и градската железница. Договорът за концесия на железопътна гара Пловдив бе сключен през 2013 г. и влезе в сила през 2015 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
ЖП гара
Снимка: Уикипедия

Договорът за концесията на жп гарата в Пловдив се прекратява по взаимно съгласие. Предложението е направено от концесионера Миролюб Столарски и е прието от правителството, съобщиха от Министерството на транспорта и съобщенията.

Причината за прекратяване на концесионния договор са започналите от Национална компания „Железопътна инфраструктура“ строителни дейности на територията на жп гарата по проекта за развитие на жп възел Пловдив, който се финансира със средства от ЕС. Строителството ще препятства ползването на обекта на концесия за продължителен период от време, уточняват от ведомството.

Правителството е упълномощило министъра на транспорта да сключи споразумение с концесионера за предсрочно прекратяване на договора по взаимно съгласие. Прехвърлянето на гаровия комплекс за управление към НКЖИ ще позволи на компанията да продължи с ускорени темпове работата по изграждане на жп възел Пловдив и градската железница.

Договорът за концесия на железопътна гара Пловдив бе сключен през 2013 г. и влезе в сила през 2015 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини