Днешния ден е определен за „Ден без загинали на пътя“

Кампанията „Остани жив! Пази живота!“,  която е мотото на Дните на безопасността на пътя за България за 2022 година, отбелязваме на днешният 21 септември, определен за Ден без загинали на пътя. Целта е да се постигне широко обществено разгласяване на идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден. По данни на КАТ – Пловдив за първото шестмесечие на годината броят на загиналите в област Пловдив е 24, а 418 са ранените. Общият брой на тежките катастрофи е 330. В сравнение с първото полугодие на миналата година, броят на загиналите се е увеличил със 7, на ранените с 48. От ранените 418 души, 82-ма са със средни и тежки телесни повреди, съобщиха от Областна управа, откъдето подкрепят кампанията. За 2021 г. данните на МВР показват, че най-много тежки произшествия в страната с пострадали хора са се случили в Пловдивска област –  731, следвана от областите София-град, Варна и Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Безопасност на движението на пътя - знак

Кампанията „Остани жив! Пази живота!“,  която е мотото на Дните на безопасността на пътя за България за 2022 година, отбелязваме на днешният 21 септември, определен за Ден без загинали на пътя. Целта е да се постигне широко обществено разгласяване на идеята за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия поне за един ден.

По данни на КАТ – Пловдив за първото шестмесечие на годината броят на загиналите в област Пловдив е 24, а 418 са ранените. Общият брой на тежките катастрофи е 330. В сравнение с първото полугодие на миналата година, броят на загиналите се е увеличил със 7, на ранените с 48. От ранените 418 души, 82-ма са със средни и тежки телесни повреди, съобщиха от Областна управа, откъдето подкрепят кампанията.

За 2021 г. данните на МВР показват, че най-много тежки произшествия в страната с пострадали хора са се случили в Пловдивска област –  731, следвана от областите София-град, Варна и Бургас.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини