Девин и Пловдив ще бъдат домакини на световни първенства по улов на риба

Девин и Пловдив ще бъдат домакини на световни първенства по улов на риба през 2023 и 2024 година, информират от Българската федерация по риболовни спортове. Международната федерация по спортен риболов е утвърдила общо три домакинства на страната ни за провеждане на световни първенства през идните две години. Първото престижно международно състезание ще се проведе в Девин на 13 и 14 май 2023 година. Рибари от цял свят ще се доказват в улов на хищна риба от брега на река Въча с изкуствени примамки. На другите две надпревари домакин ще бъде Пловдив. Състезанията ще се проведат на Гребния канал в града на тепетата през 2024 година и ще са съответно Световно първенство на плувка, категории Мастърс, Ветерани и Инвалиди и Световно първенство по метод фидер, уточняват от Българската федерация по риболовни спортове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Риболов

Девин и Пловдив ще бъдат домакини на световни първенства по улов на риба през 2023 и 2024 година, информират от Българската федерация по риболовни спортове. Международната федерация по спортен риболов е утвърдила общо три домакинства на страната ни за провеждане на световни първенства през идните две години.

Първото престижно международно състезание ще се проведе в Девин на 13 и 14 май 2023 година. Рибари от цял свят ще се доказват в улов на хищна риба от брега на река Въча с изкуствени примамки.

На другите две надпревари домакин ще бъде Пловдив. Състезанията ще се проведат на Гребния канал в града на тепетата през 2024 година и ще са съответно Световно първенство на плувка, категории Мастърс, Ветерани и Инвалиди и Световно първенство по метод фидер, уточняват от Българската федерация по риболовни спортове.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини