Избори 2024

Водещи новини

Децата от Аллегра и Фондация Искам бебе с благотворителен спектакъл в Дома на културата

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Децата от Аллегра и Фондация Искам бебе с благотворителен спектакъл в Дома на културата

Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“ – Стара Загора с финансовата подкрепа на НФК по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ гостува в Пловдив с благотворителния спектакъл за деца „Пътешествие във времето. Орисниците“ по сценарий на Мария Донева.

Ако желаете да станете свидетели на едно незабравимо духовно преживяване в магичния свят на Орисниците, заповядайте на 8 януари 2024 г. от 19:00ч. в ДК „Борис Христов“.

Благотворителни покани можете да закупите в Ресторант Амстердамъ – в кв Капана. Можете да резервирате на тел. 0886 39 49 30 или на страницата на „Allegra“, както и на място преди спектакъла.

Събраните средства от благотворителния спектакъл ще бъдат използвани за реализиране на следващите авторски проекти на студията, а част от тях ще бъдат дарени на Фондация „Искам бебе“ в подкрепа на семейство с репродуктивни проблеми от гр. Пловдив. Спектакълът се реализира с любезната подкрепа на Община Стара Загора и Община Пловдив.

„Пътешествие във времето. Орисниците“ е магичен образователен спектакъл, който ни пренася в царството на Орисниците на изкуствата – балет, опера, театър, пантомима и изобразително изкуство. Изнервени да чакат неродените деца, които трябва да бъдат орисани с талант за изкуство, те изпадат в смешни ситуации на съревнование. Внезапно се появява Разпоредителят, който забранява на Неродените деца да се занимават в изкуство. Защо той е толкова лош, какво научават децата за изкуствата, докато пътешестват в тайнствения свят и дали ще се преборят за правото си да направят избор в живота ще разберете на 8 януари.

Музикална среда на спектакъла е създадена по произведения на Алекс Кюн, Биляна Чокоева, Георги Цветков, Чайковски, Мусоргски, Шопен, Григ, Бизе, Копланд, Чаплин и др. Режисура и хореография – Радост Младенова – Арабаджиева.

„Настъпи времето, в което децата учат нас – възрастните на добротворство и съпричастност. Дойде времето, когато ние – възрастните трябва да дадем шанс на децата да изкажат мнението си силно и ясно, защото те са най-добрите посланици на доброто. Уникалният благотворителен авторски мюзикъл „Пътешествие във времето. Орисниците“ гостува в Пловдив за да сбъдва мечти! Мечтите на децата – да творят и да бъдат артисти, като разказват вълшебни истории! Mечтите на възрастните – да имат собствена рожба. Една уникална симбиоза, в която две организации Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“ и Фондация „Искам бебе“ си подават ръка за да сбъдват мечти в концепцията „деца даряват за деца“. Очакваме ви в Дома на културата в Пловдив“, сподели Радост Младенова-Арабаджиева – председател на СНЦ „ДЮССИ Аллегра“, Стара Загора.

Детско-юношеска студия за сценични изкуства „Аллегра“- Стара Загора е уникална детска студия, която е без аналог в България с авторските мюзикъли, които създава „от деца за деца“. Една детска трупа, която публиката посреща с усмивка и изпраща права, на крака. Желаещите да подкрепят каузата, могат да направят това и чрез дарение по сметката на организацията:

Банкова сметка на СНЦ „ДЮССИ Аллегра“ :
BUINBGSF BGN BG51BUIN95611000652367
„ АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ“ АД

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив