Избори 2024

Водещи новини

Зимни детски якета за деца – Как да изберем?

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Зимни детски якета за деца - Как да изберем

С падането на температурите навън първата работа на грижовния родител е незабавно да обнови детския гардероб. Това не е особено трудно в днешни дни, защото пазарът е достатъчно богат на зимни предложения.

Естествено, без значение от пола, личните предпочитания, телосложението и възрастта, едно дете на първо място има нужда от качествено, удобно и практично зимно яке. Ако твърде широкият избор в магазина ви е позамаял и все още не можете да направите подходящ избор, в следващите редове ще получите ценни съвети и насоки.

Правило номер едно: всичко в името на индивидуалните детски нужди

Започнете с обмислянето на навиците и ежедневието на детето. Ако прекарва дълго време навън, определено му е нужно максимално топло яке. В този случай търсете солидна, по възможност естествена подплата.

Същото важи и ако детето ви често играе навън или спортува с яке. Термоизолацията ще послужи за оптимална защита от студ и вятър, без да предизвиква излишно изпотяване, а от там и лесно настиване.

Специално за майките на момченцата, които обичат да си играят в калта и локвите или просто често се цапат, препоръчваме тъмната цветова гама. Върху нея трудно ще се различат петната между двете изпирания. В тази връзка можете да улесните живота си още повече, като заложите на детски якета за момчета от бързо съхнещи материи. Особено ако вкъщи нямате сушилня.

Изгодно или безсмислено е да взимаме по-голямо детско зимно яке?

Много родители правят грешката да залагат на по-голям размер детско зимно яке с надеждата, че догодина ще си спестят излишен разход. За съжаление, практиката показва, че подобна тактика не винаги завършва с успех. Някои деца растат толкова бързо, че на следващата зима вече им е малко миналогодишното твърде голямо зимно яке.

Нещо повече – опитайте се да се поставите в обувките на малчугана си. Дали би ви било удобно да изкарате цялата зима с яке, което ви хлопа, пада и се свлича, а и от чиито ръкави едва се показват пръстите, за да държите раница, снежна топка или ръката на другарче? Със сигурност, не.

Не лишавайте детето си от вълшебствата на зимната приказка и задължително подберете яке според индивидуалния му размер, ръст и тегло. Естествено, няма нищо лошо в това да заложите на по-широк модел с опция за необходимото навличане с дрехи през най-студените дни от годината. Добре е якето да е достатъчно дълго, за да покрие целия кръст и да избегнете нежелани настинки.

Колко важна е визията на детското зимно яке?

Ще се учудите, когато разберете, че съвременните деца обръщат внимание на външния вид, включително и на дрехите, на много по-ранна възраст по сравнение с вас на 10, 15 или дори 18 години. Не само в училище, ами още в детската градина мъниците се прехласват по зимни якета с любими герои или забавни щампи. Добрата новина е, че по-атрактивната визия рядко е знак за по-висока цена.

Ето защо не виждаме защо да лишавате детето най-искрено да харесва зимното си яке и да си го носи с удоволствие. Това е една добра гаранция за спокойствие за вас. Докато сте на работа, няма да мислите дали дъщеря ви не си е свалила якето на двора само защото ненавижда апликацията в предната част или цвета му.

Какво препоръчват експертите при избор на детско яке?

Завършваме с ключови съвети от експертите. Те предупреждават за няколко подводни камъка на пазара с детски якета. Освен това, напомнят, че когато става дума за дрехи и малчугани, най-важният фактор си остава комфортът. Детството е свързано с игри и забавления. Истинска лудост е да лишите своя малчуган от тях заради едната дреха, нали така?

Ето още препоръки, които да вземете предвид, преди да направите своята покупка:

  • Освен топла, лесна за поддръжка, горната материя е добре да има изолиращи свойства. Изберете модел, който отблъсква не само студ и влага, но и вятър.
  • Съобразете % пух в подплатата на якето според средната за зимата температура във вашия регион. За някои български градове ще е нужен максималният – например, 90% – но родителите от Пловдив, например, могат спокойно да заложат и на 50%.
  • Начините на закопчаване и регулиране са от ключово значение за фактора удобство. За по-малките деца определени механизми за сваляне и обличане могат да бъдат твърде сложни. С тях рискувате да приберете детето си двора на детската година с откопчано яке и с хрема.

Посрещнете зимата подобаващо, като започнете с обновяването на детския гардероб! Оттам насетне всичко е въпрос на вашата организация да я направите приказна, вълшебна и незабравима за малчугана!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив