Избори 2024

Водещи новини

Децата от 4 а група на ДГ „Чайка“ изнесоха урок по родолюбие

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Децата от 4 а група на ДГ Чайка изнесоха урок по родолюбие

Децата от 4 а група на ДГ „Чайка“ изнесоха урок по родолюбие пред своите родители и гости, сред които и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов. Те показха пред всички колко много знаят за историята на България и нейните герои – Васил Левски, Христо Ботев, Раковски и др. С много патос и отлични рецитаторски  умения декламираха стихове  и пяха възрожденски песни.

Специално участие в проявата взеха членове на комитет „Родолюбие“, които показаха  автентични четнически и хайдушки облекла и снаряжение и разказаха исторически факти от тези периоди. Специално внимание обърнаха на децата с факта, че няма пленено българско знаме, с което всички трябва да се гордеем. Показани бяха подробно носиите на двете знаменоски от комитета – родопска и златоградска, като децата научиха значението на всеки елемент от тях.

Кулминацията на урока по родолюбие беше възстановка на клетва за принадлежност към Родината, идвършена върху библия с пистолет и кама, като ритуал, спазван от националните ни герои.

Изключителното като емоционален патриотичен заряд  тържество завърши с общо изпълнение на химна на България.

Урокът по родолюбие е подготвен и реализиран от учителите на 4 а група Таня Кирева и Илона Атанасова в ДГ“Чайка“ и подкрепен от директора Мария Петрова

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив