Избори 2024

Водещи новини

Деца от цялата страна пеят и творят по улиците на Стария град през уикенда (СНИМКИ)

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]

Остават броени дни до празника, който Сдружение “Духовно огледало” организира под названието “Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи – 2024”. Мястото на срещата от 31 май до 02 юни 2024г., включително, е къща – музей “Златю Бояджиев” на ул. „Съборна“ 18 и пространствата около нея, където са разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на детския духов оркестър “Джуниър бенд” от град Велико Търново и деца от детска градина “Брезичка” гр. София.

Всяка школа ще аранжира и своя изложба. В пространството до музея има  и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Най-древното място в Пловдив, Старият град, посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Проектът на Сдружение „Духовно огледало“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 година.

Вижте фотогалерия от снимки от предишното издание на празника, заснети от официалния фотограф и приятел на децата Соня Станкова.

Програма на събитието:

31 май – Пристигане и настаняване в град Пловдив;

01 юни

  • 09:00 – 11:00 ч. – Аранжиране на ателиета и изложби, подготовка на събитието
  • 11:00 ч. – Официално откриване и концерт на детска формация “Джуниър бенд” /деца от 1 до 4 клас/
  • 11:30 – 18:30 ч. концерти и музикална програма с участието на деца от детска градина “Брезичка” гр. София, творчески ателиета и изложби на открито
  • 18:00 – 20:00 ч. музикално дефиле на младежка и детска формации на “Джуниър бенд”

Начална точка на дефилето:

Къща-музей “Златю Бояджиев” – ул. “Съборна” №18

Трасе на дефилето – ул. “Съборна”,ул. “Райко Даскалов”, площад “Римски стадион”, ул. “Княз Александър I”, район “Капана” и обратно.

02 юни

  • 09:00 – 10:00 ч. – Аранжиране на ателиета и изложбиЮ
  • 10:00ч. – 13:00 ч. – Концерти, творчески ателиета и изложби на открито
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив