Десетки ученици от Пловдив се включиха във второто издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“

Десетки ученици от Пловдив се включиха във второто издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“, който се проведе в София Тех Парк. Организатори на събитието са Атлантическият клуб в България със съдействието на Посолството на САЩ, София, НАСА (Хюстън), образователни и неправителствени организации. Целта на мероприятието е да разпали въображението на младежите да мислят, мечтаят и планират мащабно, както и да преследват кариери в STEM и да намират решения чрез науката. По време на „космическия“ фестивал децата имаха възможността да се включат в разнообразни научни работилници и щандове, да чуят вдъхновяващи лекции от водещи специалисти, да се разходят виртуално из ЦЕРН и да станат свидетели на демонстрациите на бригада “Специални сили” на Българската армия. Сред акцентите на събитието бяха демонстрационният полет над небето на София Тех Парк от световния рекордьор Николай Калайджиев и онлайн връзката с първата майка астронавт от NASA – Ана Фишър, която разказа за първия си полет, осъществен малко след като се ражда дъщеря ѝ. По време на фестивала учениците от Община Пловдив представиха своите постижения в областта на математиката и изкуството на специален щанд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Ало, Космос! Говори България! - фестивал - ученици
Снимка: Община Пловдив

Десетки ученици от Пловдив се включиха във второто издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“, който се проведе в София Тех Парк. Организатори на събитието са Атлантическият клуб в България със съдействието на Посолството на САЩ, София, НАСА (Хюстън), образователни и неправителствени организации.

Целта на мероприятието е да разпали въображението на младежите да мислят, мечтаят и планират мащабно, както и да преследват кариери в STEM и да намират решения чрез науката.

По време на „космическия“ фестивал децата имаха възможността да се включат в разнообразни научни работилници и щандове, да чуят вдъхновяващи лекции от водещи специалисти, да се разходят виртуално из ЦЕРН и да станат свидетели на демонстрациите на бригада “Специални сили” на Българската армия.

Сред акцентите на събитието бяха демонстрационният полет над небето на София Тех Парк от световния рекордьор Николай Калайджиев и онлайн връзката с първата майка астронавт от NASA – Ана Фишър, която разказа за първия си полет, осъществен малко след като се ражда дъщеря ѝ.

По време на фестивала учениците от Община Пловдив представиха своите постижения в областта на математиката и изкуството на специален щанд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни