Избори 2024

Водещи новини

Десетки ученици от Пловдив се включиха във второто издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Ало, Космос! Говори България! - фестивал - ученици
Снимка: Община Пловдив

Десетки ученици от Пловдив се включиха във второто издание на фестивала „Ало, Космос! Говори България!“, който се проведе в София Тех Парк. Организатори на събитието са Атлантическият клуб в България със съдействието на Посолството на САЩ, София, НАСА (Хюстън), образователни и неправителствени организации.

Целта на мероприятието е да разпали въображението на младежите да мислят, мечтаят и планират мащабно, както и да преследват кариери в STEM и да намират решения чрез науката.

По време на „космическия“ фестивал децата имаха възможността да се включат в разнообразни научни работилници и щандове, да чуят вдъхновяващи лекции от водещи специалисти, да се разходят виртуално из ЦЕРН и да станат свидетели на демонстрациите на бригада “Специални сили” на Българската армия.

Сред акцентите на събитието бяха демонстрационният полет над небето на София Тех Парк от световния рекордьор Николай Калайджиев и онлайн връзката с първата майка астронавт от NASA – Ана Фишър, която разказа за първия си полет, осъществен малко след като се ражда дъщеря ѝ.

По време на фестивала учениците от Община Пловдив представиха своите постижения в областта на математиката и изкуството на специален щанд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив