ДБ подкрепят искането за извънредна сесия на ОбС за пробива под Водната палата

От Демократична България – Пловдив подрепят искането на съветниците от ГЕРБ за свикването на извънредна сесия на Общинския съвет, на която да се обсъдят наличните документи по проекта за пробива при Водната палата и същият да бъде спрян. „Това е проект, срещу който стоим не от днес или вчера. На общественото обсъждане за заема, който да го финансира, се изказахме против. На сесията, на която се взе решението за взимане на заема, гласувахме против, за разлика от мнозинството от съветници, подкрепящи Здравко Димитров и неговите политики. Не сме спирали да изразяваме позицията си по тази идея на кмета, когато и да е бил повдиган въпросът за нея“, подчертават старейшините от ДБ. Според тях, извънредна и спешна сесия е нужна, предвид факта, че вече текат трескави дейности на терен и се премахва дълготрайна дървесна растителност. Припомням, че от ДБ Пловдив вече поискаха цялата документация по проекта. На извънредната сесия те очакват кметът да отговори на питането им и да представи всички изискани документи. До произнасянето на контролните органи дейностите по този проект трябва да спрат, категорични са от ДБ. Съветниците очакват информация и от ДНСК и МРРБ по предприетите от тях действия във връзка с подадения от тях сигнал с искане за проверка за законосъобразност на […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Общински съвет - Пловдив - сесия - гласуване
Снимка: Община Пловдив

От Демократична България – Пловдив подрепят искането на съветниците от ГЕРБ за свикването на извънредна сесия на Общинския съвет, на която да се обсъдят наличните документи по проекта за пробива при Водната палата и същият да бъде спрян.

„Това е проект, срещу който стоим не от днес или вчера. На общественото обсъждане за заема, който да го финансира, се изказахме против. На сесията, на която се взе решението за взимане на заема, гласувахме против, за разлика от мнозинството от съветници, подкрепящи Здравко Димитров и неговите политики. Не сме спирали да изразяваме позицията си по тази идея на кмета, когато и да е бил повдиган въпросът за нея“, подчертават старейшините от ДБ.

Според тях, извънредна и спешна сесия е нужна, предвид факта, че вече текат трескави дейности на терен и се премахва дълготрайна дървесна растителност.

Припомням, че от ДБ Пловдив вече поискаха цялата документация по проекта. На извънредната сесия те очакват кметът да отговори на питането им и да представи всички изискани документи.

До произнасянето на контролните органи дейностите по този проект трябва да спрат, категорични са от ДБ. Съветниците очакват информация и от ДНСК и МРРБ по предприетите от тях действия във връзка с подадения от тях сигнал с искане за проверка за законосъобразност на проекта.

Междувременно, от ГЕРБ съобщиха, че са депозирали в ОбС искането за свикване на извънредна сесия на 26 октомври. То е подрепено от 22 -ма общински съветници.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни