Избори 2024

Водещи новини

ДБ Пловдив: Сумата от 42 млн. лв. за довършване на стадион Локомотив е необосновано висока

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Проект на стадион Локомотив в Пловдив

Поръчката за довършване на стадион “Локомотив” създава съмнения относно заложената стойност на строителството, предупредиха общинските съветници от ДБ Пловдив.

Сумата от 42 милиона лева за довършване на съоръжението е необосновано висока. Това е поредната „порция“ обществени средства, които кметът Здравко Димитров само три месеца преди края на мандата бърза да раздаде непрозрачно, категорични са Владимир Славенски, Веселина Александрова, Добромира Костова и Веселка Христамян.

По думите им, буди недоумение как само в рамките на три дни, чрез пазарни консултации, са събрани оферти за строителство на голямото спортно съоръжение. Още по-голямо недоумение буди и предложената цена, подчертават от ДБ Пловдив.

Поръчката се залага без да бъдат осигурени наличните средства за цялостното довършване на стадиона и това е видно от заложените в тази и следващите бюджетни години суми за строителството на стадиона на футболен клуб „Локомотив“, които възлизат на малко над 30 млн. лева, поясни общинският съветник от групата на ДБ в местния парламент Владимир Славенски.

Той е категоричен, че проведената по този начин обществена поръчка рискува да уязви проекта за спортен комплекс “Локомотив” и да го опорочи подобно на строителството на стадион “Ботев”.

От ДБ  питат Здравко Димитров в спешен порядък – „Защо при три от общо четири трибуни на стадиона, изграждащи се за общо 12 млн. лв, Община Пловдив залага над три пъти повече за изграждането на оставащата една трибуна и вертикалната планировка на комплекса?

От групата съветници призовават кметът да осигури максимална прозрачност и публичност на процедурата по провеждането на поръчката и изискват да бъдат представени публично цените на вече извършените СМР-та по стадиона и бъдещите такива.

„Защото иначе действията на кметска и екипа му в последните месеци пораждат съмнения за обслужването на частни интереси за сметка на гражданите, в случая за сметка на ФК “Локомотив” и феновете на отбора“, не крият възмущението си от ДБ Пловдив.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив