Избори 2024

Водещи новини

Четирима дилъри на наркотици са задържани при две полицейски операции в Пловдив

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор / [email protected]
Четирима дилъри на наркотици са задържани при две полицейски операции в Пловдив

Две успешни полицейски операции в рамките на активните усилия за пресичане на разпространението на високорискови вещества (наркотици) са реализирани миналата седмица от служители на областната дирекция на МВР.

Двама мъже, занимавали се с незаконната дейност, били задържани при акция на разследващи от отдел „Криминална полиция“ с участие на колегите им от сектор „Специални тактически действия“. Над 170 грама амфетамин и електронна везна са открити в дома на единия, а повече от 26 грама от същия вид наркотици и известно количество марихуана били конфискувани от жилището на другия.

Междувременно като заподозрени за разпространение на синтетичен канабиноид в Шесто РУ били арестувани мъж и жена от квартал „Столипиново“. При процесуално-следствените действия полицаите иззели от адресите им над 280 дози от високорисковото вещество с тегло около 170 грама. По случаите са образувани бързо и три досъдебни производства под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив.

С постановления на наблюдаващите прокурори четиримата са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК и приведени в ареста за срок до 72 часа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Имейл

Вашият надежден източник на информация за Пловдив и областта.

© 2024 vPlovdiv.com - Актуални новини и събития в Пловдив