Честват 80-тата годишнина на Медицинския колеж в Пловдив

Тържественото честване на 80-тата годишнина от създаването на днешния Медицински колеж като училище за милосърдни сестри „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив ще се проведе днес от 14 часа в Аула Магна на Факултета по дентална медицина при МУ-Пловдив. Празникът ще споделят преподаватели и студенти, официални гости, академичното ръководство на Университета, дългогодишни ръководители на Колежа и Катедрата по сестрински грижи, директори на болници, главни медицински сестри, специалисти по здравни грижи, възпитаници и  приятели на Медицински колеж и на Катедрата по сестрински грижи. Доц. Даниела Танева – ръководител на Катедрата по сестрински грижи, и доц. Мария Божкова – директор на Медицинския колеж, ще представят интересни факти от 80-годишната история. Ще бъдат връчени плакети за дългогодишна дейност и принос за развитието и утвърждаването на специалността. Участниците в празника ще се запознаят с разнообразните събития през годината, посветени на юбилея. Ще бъдат отчетени благотворителните кампании и обявени събраните средства за инициативата „Капачки за бъдеще“. Тържественото честване ще приключи с дефиле на тема „Еволюция  на сестринската униформа“, представено от студенти от Катедрата по сестрински грижи. Тематичната изложба на „Музея на Медицината“ ще допълни празничната атмосфера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Медицински колеж в Пловдив

Тържественото честване на 80-тата годишнина от създаването на днешния Медицински колеж като училище за милосърдни сестри „Княгиня Мария-Луиза“ в Пловдив ще се проведе днес от 14 часа в Аула Магна на Факултета по дентална медицина при МУ-Пловдив.

Празникът ще споделят преподаватели и студенти, официални гости, академичното ръководство на Университета, дългогодишни ръководители на Колежа и Катедрата по сестрински грижи, директори на болници, главни медицински сестри, специалисти по здравни грижи, възпитаници и  приятели на Медицински колеж и на Катедрата по сестрински грижи.

Доц. Даниела Танева – ръководител на Катедрата по сестрински грижи, и доц. Мария Божкова – директор на Медицинския колеж, ще представят интересни факти от 80-годишната история.

Ще бъдат връчени плакети за дългогодишна дейност и принос за развитието и утвърждаването на специалността. Участниците в празника ще се запознаят с разнообразните събития през годината, посветени на юбилея. Ще бъдат отчетени благотворителните кампании и обявени събраните средства за инициативата „Капачки за бъдеще“.

Тържественото честване ще приключи с дефиле на тема „Еволюция  на сестринската униформа“, представено от студенти от Катедрата по сестрински грижи.

Тематичната изложба на „Музея на Медицината“ ще допълни празничната атмосфера.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини

Харесайте Facebook страницата ни