Близо 1,2 милиона лева е събрала до момента кампанията на Манол Пейков за Турция и Сирия

Близо 1,2 милиона лева е събрала до момента кампанията на издателя и общественик Манол Пейков за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Инициативата Пейков обяви в социалните мрежи и от старта й преди 8 дни, до днес, са събрани над 1,150 000 лева, съобщи самият Пейков в профила си във фейсбук и благодари на хилядите неуморни дарители и самоотвержени доброволци. Благородната кауза е поредна за пловдивчанина, който с огромен успех организира и купуването и изпращането на възможно най-много електрически генератори за Украйна. Към днешна дата през кампанията на Манол Пейков за Турция са договорени 2 000 фенера с акумулаторни батерии, малък фотоволтаик, крушки с дълги кабели и възможност за зареждане на мобилни устройства, половин тир мокри кърпички, памперси и дамски превръзки, 34 палета детски храни, 33 палета пюрета и каши, както и отделно 5 тона дарения, които да бъдат превозени със заминаващ утре полет от София за Истанбул. Десетките изпратени досега курсове са дарения от фирмите или сдруженията, осъществяващи превозите, става ясно от публикацията на Пейков. Събраните до момента дарения за Сирия (храна, дрехи, обувки, палатки, спални чували, хигиенни средства, одеяла и завивка) надхвърлят по обем седем тира, два от тях  48 тона прясно смляно брашно. Все още обаче се […]

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Pinterest
Email
Земетресение в Турция

Близо 1,2 милиона лева е събрала до момента кампанията на издателя и общественик Манол Пейков за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия. Инициативата Пейков обяви в социалните мрежи и от старта й преди 8 дни, до днес, са събрани над 1,150 000 лева, съобщи самият Пейков в профила си във фейсбук и благодари на хилядите неуморни дарители и самоотвержени доброволци. Благородната кауза е поредна за пловдивчанина, който с огромен успех организира и купуването и изпращането на възможно най-много електрически генератори за Украйна.

Към днешна дата през кампанията на Манол Пейков за Турция са договорени 2 000 фенера с акумулаторни батерии, малък фотоволтаик, крушки с дълги кабели и възможност за зареждане на мобилни устройства, половин тир мокри кърпички, памперси и дамски превръзки, 34 палета детски храни, 33 палета пюрета и каши, както и отделно 5 тона дарения, които да бъдат превозени със заминаващ утре полет от София за Истанбул.

Десетките изпратени досега курсове са дарения от фирмите или сдруженията, осъществяващи превозите, става ясно от публикацията на Пейков.

Събраните до момента дарения за Сирия (храна, дрехи, обувки, палатки, спални чували, хигиенни средства, одеяла и завивка) надхвърлят по обем седем тира, два от тях  48 тона прясно смляно брашно. Все още обаче се търсят начини за организиране на конвой с тежките камиони за Сирия, казва издателят.

Всички, които искат да помогнат, могат да го направят чрез банковата сметка за пострадалите от земетресението, публикувана от Манол Пейков, както и в пунктовете за събиране на дарения в София и Пловдив, които продължават да работят на високи обороти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Email

Още новини